20.02

«Льотчики» на дорогах та інші «сюрпризи», які підстерігають водіїв

Всі ми, автовласники, до нестями любимо свої «залізних коней» і взагалі не уявляємо без них своє життя. Але водночас ми не можемо не розуміти, що, сідаючи за кермо, автоматично наражаємось на додаткові ризики – від незапланованих зустрічей з безвідповідальними учасниками дорожнього руху, до самих неочікуваних «проколів» в роботі наших шановних дорожніх служб. Наведемо кілька прикладів, коли клієнти СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, стали жертвами неприємних обставин, що склалися на дорозі – абсолютно не за їх виною.

Перший випадок, про який хочемо розповити, стався в Одесі. Наша клієнтка спокійно їхала на своєму Mercedes-Benz вулицями міста. Раптом, ігноруючи знак «поступитись дорогою», інший водій, що мав пропустити її автомобіль, вирішив цього не робити, а проскочити перед ним на великій швидкості. Результат – зіткнення і розбита практично уся права передня сторона авто клієнтки: бампер, фара, капот, радіатор. Сума страхової виплати склала майже 1 млн 110 тис. грн і СК «Експрес Страхування» не тільки виплатила відшкодування, а й допомогла клієнту повністю відновити авто – бо саме так працює сервіс страхової.

Місце дії другого випадку – Чернігів. Peugeot 3008, застрахований в нашій компанії, під час руху отримав неочікуваний удар у задню частину. При цьому удар був такої сили, що автомобіль викинуло на узбіччя зустрічної смуги, а машина, яка спричинила зіткнення, продовжила рух по інерції ще майже 100 метрів. Можна тільки уявити, на якій швидкості «летів» водій-винуватець ДТП. Оскільки задня частина Peugeot постраждала досить серйозно, відновлення автомобіля коштувало майже 752 тис. грн. Добре, що цю чималу суму покрило КАСКО.

Третій випадок стався у Харківській області. Mazda нашого клієнта в'їхала у бетонні блоки. Сталося це тому, що вищезгадані блоки не були освітлені ніяким чином, тож помітити їх у темряві було практично неможливо, враховуючи світло від фар зустрічних автомобілів. Ніяких застережних знаків, які мали б бути встановлені, теж не було. Тобто склалася ситуація, на жаль, знайома багатьом водіям: про існування перешкоди на дорозі ти дізнаєшся, тільки в момент «зустрічі» з нею. Результат: пошкоджена передня частина автомобіля та розбите лобове скло. Вартість відновлення – майже 828 тис. грн.

Гріх не повторити: добре, коли є КАСКО! І добре, коли знаєш, до кого звертатися у разі виникнення різних неприємностей з автомобілем. Вкрай важливо, що ти завжди можеш розраховувати на професійну консультацію, моральну підтримку і конкретну допомогу від експертів своєї страхової компанії!

Як повідомляли раніше, в січні 2024 року СК «Експрес Страхування» виплатила клієнтам 29,4 млн грн страхових виплат, що на 10,3 млн грн або 53,8% перевищило аналогічний показник минулого року. В тому числі з КАСКО – 25,6 млн грн (+58,4% до рівня січня 2023 року).

 

Довідково

ТДВ «Експрес Страхування» засновано у 2008 році за участю лідера українського автомобільного ринку – Корпорації УкрАВТО. Компанія спеціалізується на автомобільному страхуванні. Стабільно висока швидкість врегулювання подій в СК забезпечена оптимальною взаємодією з партнерськими СТО.

СК «Експрес Страхування» входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку та понад 6 років поспіль міцно утримує лідерські позиції в ТОП-10 рейтингу впливового на страховому ринку України журналу Insurance TOP за обсягом страхових премій з КАСКО.

Із квітня 2012 року СК «Експрес Страхування» є асоційованим членом Моторного транспортного страхового бюро України. За підсумками ІІІ кварталу 2023 року Компанія здобула найвищі («зелені») оцінки з ОСЦПВ («автоцивілки») за кожним із трьох ключових показників рейтингу МТСБУ: загальної оцінки діяльності, якості врегулювання збитків та рівня скарг від потерпілих і страхувальників.