15.11

Kia Motors продемонструвала дизайн нової Optima (K5) для корейського ринку

 

Вже в грудні в Кореї стартують продажі нового покоління моделі K5, відомої в Україні як Optima. Підігріваючи інтерес до новинки, компанія Kia Motors вперше демонструє дизайн екстер'єру новинки, яка з класичного седана перетворилася на стрімкий фастбек і стала однією з перших моделей, що отримали оновлений «Ніс тигра».

Kia K5, відомий українським шанувальникам корейського бренду під ім'ям Optima, постає перед публікою в абсолютно новому спортивному, ультрасучасному і навіть у чомусь зухвалому дизайні. Класичний седан залишився в минулому, при цьому на зміну йому прийшов стрімкий кузов «фастбек».

Дизайн передньої частини визначає нове прочитання класичного «Носу тигра»: тепер за характерну зовнішність «відповідає» не тільки форма решітки радіатора, а й рельєфні капот з переднім бампером, завдяки чому вся конструкція виглядає більш об'ємною і акцентованою. Більш того, відтепер ефектні світлодіодні фари органічно вписані у «Ніс тигра», так що передня частина авто візуально стала більш широкою, а фастбек начебто горнеться до поверхні дороги, приготувавшись до «стрибка».

Новий К5 додав у довжині і ширині у порівнянні з попередником. Загальна довжина фастбека становить 4 905 мм (+50 мм), тоді як в ширину він додав 25 мм (до 1 860 мм). Довжина колісної бази складає 2 850 мм. У висоті авто, навпаки втратило 20 мм.

Задня частина нового К5 довершує ефектний вигляд авто. Задня кромка кришки багажника має загострену форму і виконує роль спойлера, а задня світлодіодна оптика відтепер простягається на всю ширину «корми», завдяки чому К5 виглядає по-справжньому динамічно і стрімко.

Довершують образ стильні колісні диски, які будуть доступні з діаметром від 16 до 19 дюймів і в декількох кольорах.

Продажі нового К5 на ринку Кореї стартують у грудні поточного року. Інформації про терміни дебюту на глобальному ринку на даний момент немає.